Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, την έδρα της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), στο Βύρωνα Αττικής. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β’ ΚΛ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ και η Διοικητής ΣΑΝ Σμήναρχος (ΥΝ) Κυριακή Πελέκη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Σχολής. Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στους χώρους της, όπου συνομίλησε με στελέχη και σπουδαστές. Συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για το εξαιρετικό τους έργο, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης των σπουδών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για τη δημιουργία Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Πολεμικού Τραύματος, ώστε να εκπαιδεύεται το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ, και όχι μόνο, επί της Τακτικής Φροντίδας Απωλειών Μάχης, αλλά και να δημιουργήσει εκπαιδευτές στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στηρίζει τις δράσεις για την ενίσχυση της γνώσης, καθώς και τις συνεκπαιδεύσεις με φίλιες χώρες μέσω συνεργιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.