Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Βιογραφικό Διοικητού

Η Σμήναρχος (ΥΝ) Κυριακή Πελέκη, MSc, ανέλαβε από 05 Απριλίου 2023 τα καθήκοντα του Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής το 1986. Μετά την αποφοίτηση από τη ΣΑΝ υπηρέτησε ως Αξιωματικός Νοσηλεύτρια και Βοηθός Προϊσταμένης σε διάφορες Νοσηλευτικές Μονάδες, ως Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Μονάδας 6Α και ως Προϊσταμένη του Γραφείου Προσωπικού Νοσηλευτικού Τομέα του 251 ΓΝΑ. Επίσης έχει διατελέσει ως Επιτελής Εκπαίδευσης και Υγειονομικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Είναι απόφοιτη όλων των προβλεπόμενων σχολείων του Υγειονομικού Σώματος, της Σχολής Επιτελών, της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του βαθμού της.

Είναι κάτοχος της Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας και των ακόλουθων Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών:

1. «Διεθνής Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και

2. «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Κολλέγιο Rene Descartes, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Conservatoire National des Arts et Metiers (CNAM).

Κατά την πρόσφατη υγειονομική κρίση ανέλαβε τη Διοίκηση του Εμβολιαστικού Κέντρου «Προμηθέας», καθώς και το συντονισμό όλων των Εμβολιαστικών Κέντρων Υψηλής Δυναμικότητας.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και έχει δύο κόρες και μία εγγονή