Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Συμμετοχή της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο Common Module «Biosafety and Bioterrorism» στη ΣΣΑΣ, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC)

Στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων διεξήχθη στο πλαίσιο του Military Erasmus, το σεμινάριο Common Module «Biosafety and Bioterrorism», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2024, με συμμετοχή τριών (3) σπουδαστριών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής και σπουδαστών από Στρατιωτικές Ακαδημίες της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.

Στόχοι της εκπαιδευτικής δράσης αποτελούσαν η εξοικείωση των σπουδαστών με τις έννοιες της Βιοασφάλειας και της Βιοτρομοκρατίας, καθώς και η αλληλεπίδρασή τους. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο περιελάμβανε την παρακολούθηση σχετικών διαλέξεων, από διακεκριμένους ομιλητές, που διεξάγονταν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εμπλουτίστηκε με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Βιομηχανία ΖΑΝΑΕ και με ομαδικές εργασίες των σπουδαστών. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των σχολών όλων των χωρών που παρευρέθηκαν και την τελετή λήξης με την απονομή διπλωμάτων.