Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 49Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΝΕ)

Το συνέδριο του ΕΣΝΕ αποτελεί ένα σημαντικό δρώμενο του υγειονομικού τομέα της χώρα μας και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ένα θεσμό που εκπαιδεύει, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους σύγχρονους επιστήμονες υγείας. Το φετινό Πολυθεματικό Συνέδριο  διοργανώθηκε από 18 Μαϊ έως 21 Μαϊ στη μυροβόλο Χίο.

Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), πιστή στη συνεχή παρουσία της σε νοσηλευτικά συνέδρια, συμμετείχε στο 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΣΝΕ με μία Αξιωματικό, την Πχη (ΥΝ) Χριστίνα Γκανά ΠΝ και δύο Σπουδάστριες, τις ΔΣΙV Καραγιάννη Μαρία- Αναστασία και ΣΙV Σιδέρη Μαρία. Οι ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν είχαν θέματα  «Τηλενοσηλευτική: Η πρόκληση του μέλλοντος», «Golden Blood: ένα καλά κρυμμένο μυστικό» και «Η συμβολή της γενετικής στην αναβάθμιση της νοσηλευτικής φροντίδας» και έτυχαν θερμής υποδοχής από τα Προεδρεία και τους Συνέδρους.

Στις τέσσερις μέρες του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν επιστημονικά θέματα υψηλού επιπέδου. Επαγγελματίες υγείας αλλά και φοιτητές νοσηλευτικής απ΄ όλη τη χώρα  συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και  ανανέωσαν το ερευνητικό τους πνεύμα.

Το ιστορικό παρελθόν και οι ομορφιές της Χίου σε συνδυασμό με την φιλοξενία του ντόπιου πληθυσμού που μας υποδέχτηκε με πολλή αγάπη αποτέλεσαν το ιδανικό έδαφος για ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών. Η ΣΑΝ ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά.