Σημαντικά Άρθρα

Tελετή Oρκωμοσίας των Nέων Αξιωματικών (ΥΝ) Tάξεως 2021

Tην Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις  της  Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) στο Βύρωνα, η τελετή ορκωμοσίας  των νέων Αξιωματικών (ΥΝ) τάξεως 2021.

   Από τη Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 24 νέοι αξιωματικοί από τους οποίους κατανέμονται 10 στο Στρατό Ξηράς, 6 στο Πολεμικό Ναυτικό και 8 στην Πολεμική Αεροπορία.

  Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κύριος Βασίλειος Σπανάκης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Oρκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στο Βύρωνα Αττικής.
Ορκίσθηκαν τριανταεφτά σπουδάστριες εκ των οποίων η μια από την Αλβανία και εννέα σπουδαστές.
Ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος κ.Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση των ΙΙετών Σπουδαστών της ΣΑΝ στο Πολεμικό Μουσείο, του οποίου αποστολή είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των αγώνων του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας τον Ελληνισμού.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου οι Ιετείς Σπουδαστές της ΣΑΝ επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο , το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελλαδικού κόσμου. Ενημερώθηκαν από την ξεναγό για τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματά του, και έτσι τους προσφέρθηκε ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.